Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Předvánoční stres a deprese

Máte i vy problémy předvánoční stresem ? Jak to zvládate co může pomoci?

Odpovědi na otázku

Nakupujem darčeky o niečo skor aspon take dva tri tyzne pred vianocami
Najlepšie je nechodiť v zhone po nakupných centrách, lebo možete nachytať hocijaké choroby.
snažím se vše zvládnout s dostatečným časovým předstihem a na Štědrý den už si jen užívám s rodinou
udělat si rozpis,co je třeba vše udělat a postupně odškrtávat,vybrat nejdůležitějši věci,denně chvilku relaxace
stačí vše brát s klidem
Nejlepší je si uvědomit, že jde přece o úplně stejné dny jako ostatní, jen se trochu víc vaří, jí a navštěvuje...
Stačí brát vše v klidu a hlavně se nestresovat :-)
Nakupuji dárky už v listopadu anebo přes internet. Balím je pár dnů předem. A jelikož jsou Vánoce za dveřmi tak doporučuji vypnout a už si jen dopřávat klid. Ať už s dětmi - třeba stavět sněhuláka nebo u televizní obrazovky.
AVNĚ MOC NEUKLÍZET,A RADĚJI SE DÍVAT NA TELEVIZI.
Stres nemám. Ráda kupuji dárky, peču, dělám výzdobu. Můžu vám ale doporučit : Sednout si k televizi a dát si horký čaj s cukrovým
Hlavní je být v klidu, vždyť o nic nejde. Ježíšek k Vám příjde i když nebudete mít umyté okna, vymetené všechny kouty, napečete 6druhů cukroví místo 20 .... Dárky, není přece potřeba mít milion dárků, stačí jeden pro radost a hlavní je ať je pohoda a klid, pohádky, cukroví ... Na co stát fronty v potravinách a vykupovat půl obchoďáku před Šťedrým dnem když jsou obchody otevřené každý den ... Prostě buďte nad věcí!!!
Pomáhá nepřipouštět si to. Okna za Vás stejně nikdo neumeje, tak proč se stresovat, když se to nestihne. Cukroví se může koupit, dárky nakupuji průběžně celý rok, v listopadu si to prohlídnu a případně něco dokoupím. Stojí mě to méně stresu a méně peněz, protože to jsou výdaje rozložené do cca půl roku.
Já se nestresuji, uklízím po celý rok stále stejně, nevím, proč bych měla nějak bláznit, skříně a zásuvky přebírám a uklízím spíš v létě, kdy se lépe vyvětrají..jinak mám vše hotovo, napečeno a v krabicích, vaječňák v lednici, vypráno, vyžehleno, okna i byt nazdobený, dárky zabalené, prostě klid. Čeká venku jen stromeček a fůra dobrot v lednici a mrazáku..:-) chce si to jen trochu zorganizovat..
já se nestresuji ale taková levandulová koupel není špatná
mě pomáhá vzpomenout si na ty, kdo jsou úplně sami, povodně, požáry, co vše nás mohlo potkat, makat a vážit si, že neštěstí nás míjí,,vyletět a jít něco dělat..rychlým tempem a s hudbou
Pomáhá levandule. Levandulový olej nakapu na uschlou kytičku levandule (lze asi na cokoliv) a přivonět. Nejlépe před spaním a dát si ji na noční stolek. Nebo do rozprašovače čistou vodu a několik kapek levandulového oleje a nastříkat na polštář. Také levandulový (meduňkový ) olej do teplé koupele před spaním. Potom už jít spát a nechat starosti na zítřek.
To má mnohá z nás.Chce to čajíček meduňkový ,odpočinout,taky čokoláda pomáhá.
Důležité je hlavně si uvědomit, že nezáleží na tom, kolik druhů cukroví jsme napekli, kolikrát přeleštili okenní tabulky a naklidili byt, nestresovat se případným nedostatkem financí na óbr dary... Důležité je se u stromečku sejít s těmi, které máme rádi a je nám s nimi dobře. A pokud se budeme stresovat, ubíráme si čas, který s nimi budeme moci ještě strávit.
Tohle je všechno v hlavě, ovlivníte nejvíce sám..
Zkuste se v předvánočním shonu na chvíli zastavit. Usedněte k šálku dobrého čaje s rodinou nebo se známými... Vyzkoušet můžete třeba jahodový čaj s vanilkou od London Herbs.
pes nebo kočka, jejich hlazení prý lidem pomáhá zbavovat se stresu, mně to zabírá, stačí pomuchlat naše chlupáče a hned mi je líp
Mě pomáhá kousek čokolády a hned je po splínu.
na stres jsou skvělé bylinkové čaje např. třezalka a muduňka ale všeho s mírou :-)
Uvařte si meduňkový čaj, do aromalampičky olejíček s pomerančovou vůní a hlavně musíte vy změnit myšlení. Místo 10 druhů cukroví jen 2 a okna neumytáá taky nikoho nezabila...prostě si udělejte pohodu
Prostě buďte v pohodě a klidu, svět se nezboří.
Dejte si teplou koupel,pusťte si hudbu. Nepřehánějte to s úklidem,protože člověk uklízí celý rok.Zapojte všechny doma.
Uvařte si bylinkový čaj s medem a buďte v klidu. Já nevím, co je to předvánoční stres, všechno dělám v klidu. A to ještě slavím 30. 12. narozeniny, tak mám se silvestrem troje oslavy.
Ještě je čas se zastavit, zbrzdit tempo nesmyslných příprav. Zkuste to.Budete odměněni.Třeba jen přiměřenými, nikoli velkorysými Vánocemi, ale zato budete v pohodě a bez hysterie.